10 tips voor het vieren van een eerste verjaardag!

SONY DSC

Onze lieve kleine Puck is alweer een jaar geworden. En ja het is cliché, maar wat gaat de tijd toch snel! Zo’n eerste verjaardag is best bijzonder. Maar hoe pak je dat aan, geen inspiratie? Hier volgen een aantal ideeën die wij op Puck haar verjaardag hebben toegepast

1 het thema
Een thema hoeft natuurlijk niet, maar het kan het wel makkelijker maken om te bepalen wat je doet qua versiering, uitdelen en taart. Ons thema is de Nesting dolls van Sketch inc. Hierop is ook haar geboortekaartje gebaseerd.

2 uitnodiging
Een papieren uitnodiging is wel heel erg leuk, maar uitnodigingen laten drukken en versturen vond ik toch wat prijzig. De meesten van onze familie en vrienden zijn bereikbaar via app of mail, dus hebben wij  een digitale uitnodiging gemaakt en naar iedereen verstuurd. Omdat er veel interesse voor is, staan er binnenkort een aantal gratis uitnodigingen te downloaden op onze site!

Uitnodiging

3 verlanglijstje
“Wat zijn de wensen van Puck?“ Zo lastig, Puck zelf kan nog niet vertellen wat haar wensen zijn. Baby speelgoed heeft ze al van haar oudere broer en onlangs hebben we veel gekregen van vrienden wiens kinderen er klaar mee waren. Dus tja, wat vraag je als de speelgoed kast al uitpuilt? Wij vroegen de volgende dingen:

– Boekjes: De boekjes van Dex vielen al uit elkaar, bovendien zijn boekjes leuk, goed voor de taalontwikkeling en nemen ze ook nog eens weinig ruimte in beslag.

– Bonnen: Die kleintjes groeien zo snel, dus wij hebben bonnen gevraagd, van de H&M, HEMA, Zara etc.

– Bad speelgoed: Ze heeft voor in haar babybadje wel badeendjes, maar binnenkort gaat ze daar niet meer in en hebben we speelgoed voor onder de douche gevraagd.

4 versiering
De standaard vlaggetjes zijn heel erg leuk, maar wat heb je tegenwoordig een hoop leuke alternatieven!

Letterslinger
– Letterslinger: Ze zijn verkrijgbaar in zwart, wit en ook in kleur. Een pakketje met alle letters van het alfabet en wat grappige tekentjes, zoals hartjes, sterretjes en huisjes. Je kunt ze online bestellen, maar deze zwarte heb ik bij de Xenos vandaan.

SONY DSC
– Krijtslinger: Zo leuk! Je kunt er van alles op schrijven en het is er ook weer goed vanaf te halen. Je kunt ze dus keer op keer gebruiken.

Vlinderslinger
– Vlinderslinger van papier: Een grappig alternatief voor de vierkante papieren slingers.

– Pompoms: Deze vrolijke papieren ballen zijn op veel plekken te verkrijgen en zijn een leuk alternatief voor ballonnen. Ik heb ze niet overal opgehangen, maar op een paar plekken, zoals boven de tafel en aan een lamp.


5 taart met bijpassende tompoucen

Meestal maak ik zelf een taart, maar dit keer lukte me dat niet. Ik heb een fototaart besteld bij de HEMA. Op een fototaart hoef je natuurlijk niet altijd letterlijk een foto te plaatsen. Ik heb het zelfde figuurtje gebruikt als op de uitnodiging. Stel dat je thema Bob de Bouwer is of Frozen, dan plaats je een plaatje daarvan op de taart. Het zelfde geldt voor de tompoucen, deze kun je op de zelfde manier laten bedrukken.

SONY DSC

SONY DSC

6 t-shirt
Bij de HEMA kocht ik een wit t-shirtje en printbaar transferpapier. Je print het plaatje dat je op het t-shirtje wilt hebben in spiegelbeeld op dit papier. Vervolgens leg je het papier op het t-shirtje met de afbeelding naar beneden. Op het papier leg je ter bescherming van het shirtje een stuk bakpapier. Met ronddraaiende bewegingen strijk je dan de afbeelding op het shirt. Als dit klaar is laat je het even afkoelen en vervolgens pel je het papiertje er voorzichtig af. Het is wel verstandig om voorzichtig te checken of de afbeelding wel echt los laat. En klaar is het shirtje! Zo ziet iedereen in één keer wie de jarige job is 😉

Tshirt

7 tijdstip
Het tijdstip van de verjaardag stem je natuurlijk af op het slaapje van je kind. Hij of zij moet natuurlijk wel uitgerust zijn. Dat kan best lastig zijn, omdat sommige kindjes rond de een jaar een van de twee slaapjes laten vallen. Soms hebben ze dan wel nog een slaapje nodig ‘s ochtends en soms niet. Zo ook bij Puck. We hebben besloten het in de ochtend te vieren, zodat ze de rest van de dag had om bij te komen (en wij ook 😉


8 give away

Bij Moodkids zag ik een leuk idee voor een traktatie die ik wilde gebruiken als give-away. Dat wil zeggen, dat je als kindjes weggaan, je nog iets mee geeft als bedankje dat ze geweest zijn. Ik heb hem weer aan laten sluiten op mijn eigen thema, door zelf andere plaatjes uit te printen.

SONY DSC

9 tafel decoratie
Heb je geen gezellige tafelkleden, of zoek je nog iets om de boel extra op te fleuren? Bij Xenos verkopen ze zakjes met grote confetti. Ik heb ze als een soort tafelloper verspreid over het midden van de tafel. Feestelijker kan niet!

SONY DSC

10 veiligheid
Tafelkleden zijn natuurlijk best riskant met kleine kindjes. Ze kunnen zo in eens alles wat op tafel staat over zich heen trekken. Om dit te voorkomen hebben wij dubbelzijdig tape onder het tafelkleed gedaan.

Veel plezier!

RSS
Facebook
Pinterest
Pinterest
INSTAGRAM

2 meningen over “10 tips voor het vieren van een eerste verjaardag!

    • Hoi Esther,

      Dank je wel! Deze ontwerpen komen niet beschikbaar, maar er komen binnenkort wel een aantal gratis te downloaden uitnodigingen in een dergelijke stijl op de site te staan. Mocht daar dan eentje bij zitten die je leuk vind, wil ik deze ook passend maken voor een taart.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial